Expertise gebieden

Ter inspiratie en oriëntatie vindt u hieronder een aantal voorbeelden van groei initiatieven welke 12Grow Business Consulting als haar expertise gebied beschouwt op basis van kennis en ervaring.

Voorbeeld 1: U bent leverancier van complexe automatiseringsoplossingen en uw huidige focus ligt vooral op het leveren van deze producten en de bijbehorende project diensten om deze werkend op te leveren. Het onderhoud aan deze systemen heeft u altijd gezien als een “noodzakelijk kwaad”. U laat hiermee een enorme kans liggen om enerzijds uw klanttevredenheid te verbeteren en anderzijds een zeer gezonde onderhoudsbusiness te ontwikkelen.

Voorbeeld 2: U bent leverancier van meet- en regel-apparatuur en voert een dagelijkse strijd op prijs om bij uw klanten uw oudere apparatuur niet te laten vervangen door die van de concurrent. Middels het ontwikkelen van een strategische relatie met uw klant heeft u de mogelijkheid meer waarde voor uw klant en uzelf te realiseren.

Voorbeeld 3: U heeft al jaren lang een gezonde onderneming, maar beseft dat u afhankelijk bent van een handjevol grote klanten, wat diverse risico’s met zich meebrengt. U heeft de mogelijkheid om door middel van een strategisch verkoop initiatief uw business mix te verbeteren en uw afhankelijkheid van enkele klanten te verkleinen.